Word JIJ de nieuwe NWS-voorzitter?

NWS is nog op zoek naar een nieuwe voorzitter voor het bestuur 2019/2020. Je hebt nog tot 17 april om je aan te melden! Benieuwd wat je als voorzitter zoal moet doen? Marieke vertelt je meer over wat NWS haar als voorzitter zoal gegeven heeft. 

Marieke: “Ik raakte bekend met NWS toen ik me aansloot bij een van haar clubs tijdens mijn master aan de University of Cambridge. Doordat ik met deze gezellige groep lekker Nederlands kon praten en daarnaast Sinterklaas en Koningsdag kon vieren, voelde ik me toch een beetje thuis in het buitenland.

Toen vervolgens de voorzittersvacature van het overkoepelende NWS-bestuur verscheen besloot ik me aan te melden en na uitgekozen te zijn en mijn eigen bestuur te hebben samengesteld ging er echt een wereld voor me open. Je inzetten voor Nederlandse studenten, die te maken krijgen met een voltijd studie op plekken over de hele wereld is een uitdagende, dynamische en dankbare verantwoordelijkheid.

Vanuit Hong Kong heb ik afgelopen jaar vele evenementen zoals de Buitenlandbeurs, NWS-dag en NWS-scholierendag mogen begeleiden en organiseren. Het managen van een team op afstand is hierbij ontzettend belangrijk en een enorme uitdaging, waar ik veel van heb geleerd. Daarnaast leerde ik ook dat het ontwikkelen van een data-driven approach ook in onze organisatie nodig is en ontzettend waardevol kan zijn voor de toekomst. Daarom kijk ik ernaar uit om in augustus, trots terugkijkend op ons eigen bestuursjaar, het stokje over te mogen dragen aan een nieuw bestuur.”

__________________________________________________________________

 

Ben jij enthousiast geworden? Solliciteren op de voorzittersfunctie kan tot 17 april (verlengd). Je mag ook altijd contact opnemen met de huidige voorzitter via voorzitter@wereldwijdestudenten.nl als je zelf nog vragen hebt. Marieke gaat graag met je in gesprek.

Wil je wel een bestuursjaar doen maar liever niet als voorzitter? Dat kan natuurlijk ook! Kijk hier voor de overige portefeuilles. Je kunt je ook altijd aanmelden voor meerdere posities als je niet zeker weet welke positie het beste bij je past. Voor meer informatie over de aanmeldprocedure kun je hier terecht.