Solliciteer nu voor het NWS-bestuur 2019-2020!

 

Nieuw bestuur NWS 2019-2020 gezocht! 

Heb jij ervaring met studeren in het buitenland en wil jij je inzetten voor hét wereldwijde netwerk van Nederlandse studenten in het buitenland? Dan zoeken wij jou als parttime bestuurslid van NWS! Solliciteer nu vóór 12 mei. 

Het bestuur van NWS bestaat uit Nederlandse bachelor-, master-, en PhD-studenten die in verschillende landen wonen en hun studie of werk met een bestuursfunctie bij NWS combineren. Dit internationale bestuur werkt nauw samen via Skype, e-mail en komt samen op verschillende bestuursweekenden door het jaar heen. Ieder jaar wordt er gezocht naar kandidaten die affiniteit hebben met de doelgroep van Nederlandse studenten die in buitenland studeren om een nieuw bestuur te vormen. 

Voor het academische jaar 2019-2020 zoeken we zes enthousiaste kandidaten die samen de volgende portefeuilles op zich zullen nemen: Secretaris, Penningmeester, Belangenbehartiging, Partners, Clubs & Netwerk, Alumni, Voorlichting, PR, Evenementen en IT. Kijk hier voor een uitgebreide beschrijving van de verschillende functies en portefeuilles.

Goed om te weten: 

  • Sommige bestuursleden combineren twee portefeuilles 
  • De bestuurstermijn start op 1 augustus 2019. 
  • De bestuursfunctie is goed te combineren met een studie (in het buitenland)
  • De gemiddelde tijdsbesteding is 5-10u per week 
  • Voor meer informatie over de praktische kanten van een NWS-bestuursfunctie, bekijk onze Q&A
  • Vragen over de functies? Neem gerust contact op met de huidige bestuursleden! Voor vragen over de procedure of andere vragen over de sollicitatie kun je ook terecht bij sollicitatie@wereldwijdestudenten.nl 

 Interesse in een bestuursfunctie in 2019-2020? Stuur dan vóór 12 mei een CV met een korte motivatiebrief (max. één A4) naar sollicitatie@wereldwijdestudenten.nlGeef in je brief aan in welke functies je geïnteresseerd bent. Binnen twee dagen sturen we je een ontvangstbevestiging. Interviews voor de functies zullen eind mei plaatsvinden. Het nieuwe bestuur zal samengesteld worden door de nieuw verkozen Voorzitter in samenwerking met huidige bestuur en de Raad van Toezicht.