NWS-dag 2017 weer een daverend succes

Gepubliceerd op 29-01-2018 at 12:30

Op 20 december 2017 vond op het Ministerie van OCW in Den Haag de NWS-dag 2017 plaats. Dit jaarlijkse carrière- en netwerkevenement voor leden van NWS is het drukst bezochte internationale NWS-evenement. Dit jaar waren er meer dan 90 aanwezigen waarvan ruim 60 Nederlandse studenten die in het buitenland (willen) studeren of hebben gestudeerd. De dag werd geopend door NWS Voorzitter Iris van der Heijden en Denise Heiligers van de afdeling Internationaal Beleid van OCW. Vervolgens namen de NWS’ers deel aan twee verschillende workshops gegeven in twee rondes: Deedmob en Diane Bos verzorgden het ochtendprogramma, terwijl The Boston Consulting Group en Samsung in de middag aanwezig waren (meer informatie over de workshops vind je hieronder). Het laatste onderdeel van de dag betrof de key-note speech van Ingrid van Engelshoven (Minister van Onderwijs) gevolgd door de paneldiscussie ‘Globalisering 3.0’ o.l.v. bestuurslid Chiara Kessler (lees het verslag hier). Een gezellige borrel en diner met BCG en/of NWS sloot een successvolle dag af!

“Super leuke dag gehad en weer veel leuke nieuwe contacten opgedaan, heel erg bedankt!”

Opening NWS-dag 2017Opening NWS-dag 2017

 

Een korte samenvatting van de workshops lees je hieronder!

Deedmob op de NWS-dag 2017Deedmob
Deedmob gaf een interactieve workshop over social impact. Hierbij lieten ze ook zien hoe de wereld van vrijwilligerswerk aan het veranderen is en hoe Deedmob hier een rol in speelde.  Deedmob heeft een platform opgericht waar goede doelen vrijwilligers kunnen zoeken en waar men zich kan aanmelden om vrijwilligerswerk te doen. Hierbij kunnen ook bedrijven zich aanmelden om als groep vrijwilligerswerk te gaan doen. Dit kan voor lang- of kortdurende  projecten zijn, al is er nu vanuit de vrijwilligers meer interesse voor kortere ‘on-demand’ projecten.

“Sterk verhaal. Goed voorbeeld van jong ondernemerschap. Goede optie ‘buiten het bedrijfsleven” 

Diane Bos op de NWS-dag 2017

Diane Bos Lifecoach & Training
Diane Bos gaf ’s ochtends een interactieve workshop over het opstellen van persoonlijke doelen en het overkomen van obstakels. Deelnemers werden uitgedaagd om aan de hand van verschillende vragen achter hun eigen ‘why’ te komen. Door middel van het in kaart brengen van sterke punten en aandachtspunten kwamen deelnemers er achter wat hen drijft in toekomstig werk. Persoonlijke ervaringen werden onderling en in de groep gedeeld waardoor er een leuk gesprek tot stand kwam over de verschillende wegen die we op kunnen gaan. Diane Bos heeft met haar energie en enthousiasme er voor gezorgd dat de NWS deelnemers aan het eind van de dag een stapje dichterbij hun ‘why’ zijn gekomen.

“[Het was] goed om [hier] af en toe even bij stil te staan en om met andere studenten ervaringen te kunnen uitwisselen.” (red.)

Michiel Dijkman (Samsung) op de NWS-dag 2017

Samsung (door Michiel Dijkman)
Namens Samsung gaf Michiel Dijkman (Head Public Affairs Samsung Benelux) een lezing over Samsung en hun bedrijfsfilosofie. Een oprecht verhaal waarin de Koreanse werkcultuur, hun Social Corparate Responsibility projecten en zijn eigen ervaringen bij het bedrijf centraal stonden. Op de vele vragen tussendoor gaf Michiel uitgebreid antwoord, vaak gevolgd door grappige anekdotes. Voor het eerst aanwezig op de NWS-dag maar Samsung en Michiel Dijkman hebben zeker een positieve indruk achtergelaten en we zullen zeker overwegen Samsung volgend jaar weer te verwelkomen op NWS-dag.

“Erg goede spreker!” “Veel informatie over de bedrijfscultuur of de cultuur achter het bedrijf.”

The Boston Consulting Group workshop op de NWS-dag 2017

The Boston Consulting Group
Tijdens de NWS-Dag werd er een workshop gegeven door de Boston Consulting Groep (BCG), een van de grootste consultants ter wereld voor private, publieke en non-profit organisaties. De achtergronden van de consultants varieren sterk wat goed aansluit bij de international georiënteerde NWS achterban. De opdracht was het uitwerken van de optimale strategie van promoties voor de verkoop van frisdrank. Dertig studenten werkten onder begeleiding van zes consultants gedurende de middag aan deze case en presenteerden het eindresultaat. De focus lag op effectief samenwerken, presentatievaardigheden en het gebruik van analytische technieken ontwikkeld door BCG. De tijdsdruk en het selecteren van de belangrijke data uit de vele beschikbare informatie maakte het een uitdagende opgave. Na afloop was er een diner in Den Haag waar de studenten de mogelijkheid hadden meer over het werk en de lifestyle van BCG te weten te komen.

“Gaf goed inzicht in wat je bij BCG voor werk zou doen.”

Bekijk alle foto’s op de facebook-pagina (fotografie: Mika Kraft)