Regeerakkoord weinig aandacht voor onderwijs, internationalisering wordt genoemd

Gepubliceerd op 16-10-2017 at 11:29
Op 9 oktober 2017 werd het regeerakkoord 2017-2021 getekend. Over het algemeen blijkt uit het regeerakkoord dat het nieuwe kabinet relatief weinig zal investeren in het hoger onderwijs. Alhoewel dit betreurenswaardig is, staat Nederlands Wereldwijde Studenten (NWS) positief tegenover de plannen van het kabinet met betrekking tot verantwoordelijke internationalisering. Het kabinet geeft aan een aanpak te willen ontwikkelen om meer Nederlandse studenten te stimuleren naar het buitenland te gaan. NWS steunt het verbeteren van het proces om naar het buitenland te gaan omdat wij geloven dat iedereen tenminste de kans moet krijgen om een volledige studie in het buitenland te behalen. Studeren in het buitenland geeft studenten extra ervaringen en kansen die bijdragen aan hun toekomst. 
  
NWS hoopt dat het kabinet binnenkort met concrete plannen zal komen om dit doel te bereiken.
NWS zal zich verder dit jaar blijven inzetten voor flexibilisering van leengelden en ophoging van het leenplafond voor Nederlandse studenten die een volledige studie in het buitenland volgen.
 
Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten (NWS) is een netwerk van hoog opgeleide, internationaal georiënteerde Nederlanders die een opleiding in het buitenland volgen, willen volgen of hebben afgerond. NWS organiseert netwerk- en carrière-evenementen in Nederland en heeft lokale clubs in buitenlandse studentensteden. Tevens behartigt NWS de belangen van Nederlandse studenten en young professionals met buitenlandervaring bij de Nederlandse overheid en politiek.