Interessante stages, traineeships voor NWS-leden

Gepubliceerd op 12-01-2014 at 18:22

Veel NWS-leden zijn ook op zoek naar meer politieke uitdagingen. Voor hen is januari een uitstekende maand, want zowel ISO als LSVb gaat deze maand op zoek naar een nieuw bestuur voor volgend schooljaar. Dit zijn interessante posities omdat deze instanties studenten vertegenwoordigen en veel (direct) met de politiek in aanraking komen. Veel oud-bestuursleden hebben het dan ook tot de Tweede Kamer geschopt, of tot andere interessante posities in Den Haag. Meeste van deze open bestuursposities zijn wel fulltime, maar daar staat dan ook een gelijkwaardige vergoeding tegenover, en daarnaast ook een schat aan ervaring. Kijk hier voor de bestuursposities bij ISO, of klik hier voor de LSVb.

 

Het is niet altijd makkelijk om een leuke en goede stage te vinden, daarom is elke hulp natuurlijk welkom. Op de laatste NWS-dag hadden sommige van onze leden al het geluk om kennis te maken met de recruiters van TomTom en OC&C, twee bedrijven die altijd erg geïnteresseerd zijn ambitieuze studenten en ook vaak mooie stages aanbieden.

 

TomTom heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam staan, en is altijd naar een hoop creatievelingen op zoek, met verschillende specialisaties. Kijk dus zeker op hun website met vacatures en stages.

Ook OC&C heeft een kantoor in Nederland en wel in Rotterdam. Ook zij zijn actief op zoek naar gemotiveerde studenten en staan dan ook vaak in contact met NWS, ben je op zoek naar een mooie stage dan moet je ook zeker op de website van OC&C kijken!

 

Op de NWS-dag waren ook enkele rijkstrainees aanwezig die gezellig met de NWS-leden kwamen spreken om meer uit te leggen over traineeships. Het ministerie heeft aangegeven dat er elk jaar weer veel aanmeldingen zijn voor de rijkstrainees, maar dat moet niemand ontmoedigen. De aanmelding gaat begin april weer open, maar je kan wel alvast de eisen en deadlines bekijken.

 

Voor meer suggesties kan je ook kijken op onze LinkedIn-pagina. Mocht je andere interessante pagina’s of stages hebben laat dit dan weten via: promotie@wereldwijdestudenten.nl

 

IMG_1669