NWS-onderzoek in het nieuws

Gepubliceerd op 30-11-2013 at 16:49

nws-logoDelta, het magazine van de TU Delft, heeft al snel het nieuws van het NWS-onderzoek opgepikt. Op de website staat meer. De komende week hoopt het NWS nog meer in de schijnwerpers te komen te staan, maar het begin is in ieder geval gemaakt!

Ook de Nuffic rapporteert op haar website over het onderzoek, er is dus veel positieve aandacht voor het NWS te melden! De Nuffic haalt voornamelijk uit het onderzoek: “De overheid kan informatievoorziening over studeren in het buitenland verbeteren door met universiteiten en hogescholen prestatieafspraken te maken over internationalisering.” Hier kan je het gehele bericht lezen.

Ook het Digitaal Universiteitsblad (DUB) heeft een artikel over het NWS-onderzoek op haar website geplaatst.

Het NWS-onderzoek doet een aantal belangrijke aanbevelingen om studenten die naat het buitenland willen beter te helpen: het NWS vraagt om meer en nieuwe beursmogelijkheden. Daarnaast wil het één centrale instantie die voorlichting over alle zaken verschaft. Ook wil het dat Nederlandse universiteiten vanuit de overheid wordt gestimuleerd om studenten beter te helpen wanneer zij naar het buitenland willen vertrekken. Deze studenten zijn immers ambassadeurs voor ons land.

Meer over het NWS-onderzoek kan je hier lezen. Daar staan onder andere het volledige onderzoek, persbericht en oude NWS-onderzoeken.