NWS-Scholierendag groot succes!

Gepubliceerd op 12-09-2013 at 13:12
IMG_1784Op zaterdag 7 september organiseerde NWS samen met het Barlaeus Gymnasium voor het eerst een informatiedag voor scholieren die direct na de middelbare school in het buitenland willen gaan studeren. De dag was een groot succes! Meer dan honderd scholieren en hun ouders hebben de dag bezocht, en er zijn veel nieuwe scholieren enthousiast gemaakt over studeren in het buitenland.

Na een hartelijk onthaal begon de dag meteen met een presentatie van Oxford University over studeren aan Oxford en Cambridge. Het grote aantal bezoekers paste niet allemaal in de aula van de school. Gelukkig konden de overige aanwezigen de presentatie volgen via een live video verbinding in lokalen naast de aula.

Direct na de presentatie konden de bezoekers doorstromen naar een informatie beurs in de aanliggende lokalen. Diverse organisaties die studeren in specifieke landen promoten waren daar aanwezig – Campus France voor studeren in Frankrijk, het net opgerichte Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) voor studeren in Duitsland, en UStudy voor studeren in de V.S. Ook waren er twintig NWS-leden aanwezig om te vertellen over hun studie-ervaringen in het buitenland.

De bezoekers van de dag waren erg enthousiast. Vooral het directe contact met studenten werd gewaardeerd. Er werden lange gesprekken gevoerd, en veel informatie uitgewisseld. Ook van de kant van de studenten was er veel enthousiasme te merken. Veel merkte op hoe leuk het was om over hun eigen ervaringen te kunnen praten, en andere mensen te kunnen inspireren. Gezien het grote succes van de dag zal deze ook volgend jaar weer georganiseerd worden.

Als conclusie wil het NWS graag meenemen dat in het buitenland studeren nog steeds in populariteit toeneemt en deze dag bewijst dat dit onderwerp dus ook onder middelbare scholieren leeft. Het NWS wilt zich daarom ook meer gaan concentreren op scholieren, zodat zij deze groep beter kunnen assisteren als het gaat om een studie in het buitenland.

Heb je interesse om ook over je ervaringen te komen vertellen tijdens de NWS Scholierendag in september volgend jaar? Of heb je de scholierendag gemist en wil je extra informatie over studeren in het buitenland? Stuur dan even een mailtje naar l.zijnen@wereldwijdestudenten.nl dan zorgen wij dat we je op de hoogte houden over de dag.
Kijk hier voor nog meer foto’s van de NWS-scholierendag.
                                                                        
Partners Scholierendag