Activiteiten

Jaarlijks zijn er allerlei activiteiten voor NWS’ers. Lees hieronder meer over de NWS-dag, de DDD en de NWS-scholierendag in Nederland. Kijk ook bij je eigen club voor evenementen rond de tijd van Sinterklaas, Koningsdag, borrels en andere gelegenheden.

NWS-dag

Ieder jaar wordt er in december een NWS-dag gehouden op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag. Vast onderdeel van het programma zijn de verschillende workshops van partners uit het Nederlandse bedrijfsleven. Daarnaast gaan NWS’ers met elkaar in gesprek over studeren in het buitenland en de actualiteit aan de hand van een paneldiscussie of speech van een gastspreker uit de Nederlandse maatschappij. Ook zal het NWS onderzoek op deze dag gepresenteerd en overhandigd worden. Kortom: een dag om niet te missen!

De NWS Dag vindt traditioneel plaats in december.

NWS Zomerborrel

De NWS Zomerborrel is een borrel die samenvalt met de Opening van het Internationaal Academisch Jaar. NWS’ers ontmoeten elkaar om verhalen uit te wisselen over studeren in het buitenland en om nieuwe studenten uit te zwaaien die voor de eerste keer over de grens gaan studeren. Tevens vindt de offiële bestuursoverdracht van onze stichting plaats tijdens de  NWS Zomerborrel

De NWS Zomerborrel vindt altijd in augustus plaats.

NWS-scholierendag

De jaarlijkse NWS-scholierendag is speciaal voor scholieren! Het programma bevat presentaties van partners over aanmeldingen of andere practische thema’s die bij een studie in het buitenland komen kijken en er is een informatie-markt met stands van verschillende organisaties. We werken samen met Campus France, DAAD Duitsland en het Fulbright Center en verschillende universiteiten om een diverse aanbod aan informatie aan te kunnen bieden aan scholieren en studenten met interesse in studeren in het buitenland.

De eerstvolgende NWS-scholierendag vindt traditioneel in het voorjaar plaats.

Heb je al ervaring met studeren in het buitenland en wil je graag jouw verhalen delen met een nieuwe generatie NWS’ers? We zijn nog op zoek naar vrijwilligers. Stuur een mail naar voorlichting@wereldwijdestudenten.nl voor informatie.