Onderzoeksteam NWS-Onderzoek 2018 gezocht

Gepubliceerd op 10-12-2017 at 19:28

Beste NWS-ers!

Sinds de oprichting van NWS in 2007 zijn er meerdere NWS-onderzoeken gepubliceerd. De tweejaarlijkse onderzoeken die NWS uitvoert zijn van cruciaal belang om een beeld te krijgen van de Nederlandse student in het buitenland. Wij proberen er op deze manier bijvoorbeeld achter te komen tegen welke barrières Nederlandse studenten aan lopen als ze in het buitenland gaan studeren, in welke landen ze studeren, en wat de overwegingen zijn om wel of niet weer terug te gaan naar Nederland.

Voor het volgende NWS-onderzoek zijn we op zoek naar een enthousiast onderzoeksteam van 2 of 3 personen, die in samenwerking met NWS Bestuurslid Belangenbehartiging (Chiara Kessler) en organisaties als Nuffic en DUO het onderzoek zullen opzetten (bijvoorbeeld een online enquête), en de resultaten zullen verwerken in een rapport.

Het onderzoeksteam zal veel vrijheid en flexibiliteit hebben in de exacte invulling van het onderzoek. Verder is het een leuke en leerzame ervaring, die je de kans geeft om op creatieve wijze betrokken te zijn bij Nederlandse Wereldwijde Studenten!

De werkdruk voor het opzetten en uitvoeren van het onderzoek is rond 2 uur per week.

Denk je een geschikte kandidaat te zijn voor het onderzoeksteam? Stuur dan je CV en een korte motivatie naar belangenbehartiging@wereldwijdestudenten.nl

Voor meer informatie over de NWS onderzoeken kun je contact opnemen met Bestuurslid Belangenbehartiging door een e-mail te sturen, of door te kijken op de website: https://www.wereldwijdestudenten.nl/nu-in-het-buitenland/belangenbehartiging/nws-onderzoeken/

Om een beter beeld te krijgen van hoe het is om een dergelijk onderzoek te leiden, heeft onze NWS-er die het vorige onderzoek heeft uitgevoerd een kort stukje geschreven over haar ervaring:

“In 2014/2015 was ik onderdeel van de NWS-onderzoekscommissie. Gedurende het grootste deel van het onderzoek heb ik ongeveer 2-3 uur per week aan het onderzoek gewerkt. In de laatste maanden voor de deadline van het rapport was dat meer, maar we konden de taken en dus ook de werkdruk goed verdelen. Verder stonden oud-commissie-leden en het bestuur voor ons klaar ter ondersteuning. Naar mijn mening is het NWS-onderzoek een belangrijke toevoeging aan de belangenbehartiging van Nederlandse studenten in buitenland. Het onderzoek levert essentiële data die kan worden gebruikt om onze standpunten uit te dragen en te onderbouwen bij de Nederlandse politiek.”