Beurzen beschikbaar voor Duitsland, IsraĆ«l en Zwitserland – deadline 30 november

Gepubliceerd op 17-10-2017 at 11:21
Het Cultureel Verdragbeurzen-programma is onlangs gestart met een nieuwe ronde inschrijvingen. Momenteel accepteert Nuffic namens de Duitse, Israƫlische en Zwitserse overheid beursaanvragen. De beursmogelijkheden variƫren: zomerbeurzen, masterbeurzen, PhD beurzen en andere onderzoeksbeurzen zijn onderdeel van het beursaanbod.
Ā .
Israƫl
Israƫl stelt studiebeurzen, onderzoeksbeurzen en zomerbeurzen beschikbaar voor aanvragers met de Nederlandse nationaliteit. Sinds dit jaar zijn de zogeheten ULPAN-taalcursussen van ongeveer drie tot vier weken aan de University of Haifa weer onderdeel van het beursaanbod. De taalcursussen starten in de zomer van 2018 en de studie- en onderzoeksbeurzen starten in oktober 2018. Selectiegesprekken bij de ambassade van Israƫl in Den Haag in december 2017 of januari 2018 maken onderdeel uit van de selectieprocedure. Vind hier meer informatie.
Zwitserland
Zwitserland investeert in onderwijs en is een belangrijk centrum voor wetenschappelijk onderzoek. Om internationaal toptalent aan te trekken zijn er de Swiss Government Excellence Scholarships. Dit zijn beurzen voor (promotie-)onderzoek en postdoctoraal onderwijs. De beurzen zijn bestemd voor excellente onderzoekers uit alle vakgebieden en de duur van de beurs kan variƫren van 6 tot 36 maanden. Daarnaast zijn er studiebeurzen beschikbaar voor een masterstudie in een artistieke richting. Vind hier meer informatie.
Duitsland
Duitsland investeert fors in inkomende mobiliteit. Ook Duitsland stelt studiebeurzen, onderzoeksbeurzen en zomerbeurzen beschikbaar voor 2018. Studenten, afgestudeerden en promovendi in Nederland kunnen zich hiervoor aanmelden. Deze deadline geldt voor vier soorten beurzen: Forschungsstipendien ā€“ Jahresstipendien, Forschungsstipendien ā€“ Promotionen im Cotutelle-Verfahren, Studienstipendien fĆ¼r Graduierte aller wissenschaftlichen FƤcher en Hochschulsommerkurse in Deutschland fĆ¼r auslƤndische Studierende und Graduierte. De duur kan variĆ«ren van 1 maand voor de zomerbeurzen tot 18 maanden voor het Cotutelle Docotoral Programme, afgezien van eventuele verlengingen. Vind hier meer informatie. Meer informatie overĀ andere Duitse beurzen vind je hier.
Meer informatie
De aanmelddeadline sluit op 30 november 2017. Meer informatie over de voorwaarden, de aanmeldingsprocedure of het aanbod van overige landen kan men vinden via de website van WilWeg.