Femke en pinguïns in Kaapstad

Gepubliceerd op 15-09-2013 at 21:24

Pinguïns en leeuwen; dat is het beste hoe ik exchange in Afrika kan omschrijven. Ik zit al een paar maanden in Kaapstad en het is serieus één grote dierentuin. Mensenhaaien, walvissen en olifanten, het is echt een land met uitersten, en ontzettend mooie natuur. Deze springbreak (Of fallbreak misschien) zijn we van Kaapstad helemaal naar Port Elizabeth, echt geweldig voor sight seeing. Alleen al aan zo een stuk zie je hoeveel verschillende kanten Zuid-Afrika heeft te bieden.

sharkVoordat ik ging vroegen veel vrienden zich af of Zuid-Afrika wel veilig was. Ondanks dat ik mij weinig zorgen maakte is het altijd een beetje afwachten maar tot zover gaat alles geweldig. De mensen zijn ontzettend vriendelijk, en misschien is zwemmen met haaien niet zo veilig, maar daar kies je toch echt zelf voor. Echt ongelofelijk dat zo weinig mensen hier naartoe gaan om te backpacken. Er valt zoveel te zien en daarnaast is het ook nog ontzettend goedkoop. Meestal als we reizen dan doen dit wel met een groep studenten, wat natuurlijk ook helpt qua veiligheid.

Uiteindelijk gaat een semester ergens anders studeren juist om dit soort dingen te doen; iets buiten je comfortzone. Zuid-Afrika is natuurlijk heel anders dan de U.S. of Australië, maar je wilt ook juist iets compleet anders. Ondanks dat ze hier nog een klein beetje Nederlandse cultuur hebben is het zo anders en juist dat is zo verfrissend.

Mijn keuze om hier naartoe te gaan was misschien wel mijn beste beslissing tot nog toe. Zoveel nieuwe vrienden gemaakt en aparte dingen meegemaakt. Zuid-Afrika is indrukwekkender dan ik ooit had kunnen verzinnen en mocht je ooit de kans hebben, dan moet je hier zeker naartoe gaan! Ik ben helaas over de helft van mijn semester, tijd vliegt zo snel als je hier bent!